Problém na karlovarském festivalu: Už ho řeší ministr i hygiena!

Adam Vojtěch (ANO)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

23. srpna 2021 19:33

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) dnes vyjádřil lítost nad tím, že většina lidí neměla při zahajovacím promítání karlovarského filmového festivalu ve Velkém sále hotelu Thermal respirátor. On s manželkou ho podle svých slov měl. Incidentem by se měla zabývat krajská hygienická stanice, řekl novinářům.

Na absenci ochrany dýchacích cest u hostů úvodního ceremoniálu upozornil na twitteru epidemiolog Rastislav Maďar i některá média. Podle Vojtěcha skutečně mnoho lidí ochranu dýchacích cest nemělo. "Na jednu stranu je to ale na odpovědnosti každého, jak k tomu přistoupí," uvedl.

"Možná u té první zahajovací projekce to nebylo úplně ideální, ale pak jsem se účastnil standardních filmových projekcí, byl jsem asi na dvou nebo na třech filmech, a musím říci, že prakticky všichni měli nasazený respirátor v průběhu představení," řekl Vojtěch.

Organizátoři během festivalu podle něj dostatečně dbají na dodržování opatření. "Jsem tu třetí den, účastnil jsem se i filmových projekcí a musím říci, že organizace je velmi dobrá," uvedl Vojtěch. Oceňuje také pravidlo nošení pásek, které dokládají bezinfekčnost. Návštěvník musí doložit potvrzení o negativním testu, prodělání nemoci nebo ukončeném očkování. Kontrolu pásek a dodržování dalších opatření bude zajišťovat stovka pracovníků festivalu.

Témata: Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV) Adam Vojtěch (ANO) hygienici