Všechno je jinak? Paroubková šokuje: Jiří mi vyhrožoval, bála jsem se! A tady je exkluzivní reakce expremiéra!

Petra Paroubková 16

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. dubna 2018 13:50

Expremiér Jiří Paroubek prohrál ve středu soud s manželkou Petrou, s níž je v rozvodovém řízení. Osmiletá Margarita tak na základě nařízení soudu zůstane u mámy, které spadl kámen ze srdce. Sama totiž tvrdí, že se hrozně bála, jak to dopadne, zřejmě i proto, že jí její manžel údajně vyhrožoval. Paroubek ale pro stars24.cz tvrdí něco jiného.

Rozvodová bitva Jiřího Paroubka a jeho ženy Petry začala už v loňském roce. Expremiér přiznal, že má novou přítelkyni, a Paroubková byla také viděna s jiným mužem. Paroubek se odstěhoval z jejich domu v Chuhli a zdálo se, že rozvodu jako takovému nic nebrání.

O klidný rozvod se ale nejedná ani náhodou. Petra na svého manžela podala několik trestních oznámení pro napadení, to ale politik vždy popíral. On na svou ženu, s níž byl deset let, podal také několik trestních oznámení a bitva právníků začala.

Další spory se týkaly majetku a táhly se dlouhé měsíce. Nakonec uspěl Paroubek, který zažaloval Petru za to, že má na sebe napsaný celý jejich dům, přestože jej kupovali ze společných peněz.

U dalšího soudu ale naopak vyhrála Pretra. Soudkyně totiž odmítla svěřit osmiletou Margitu do střídavé péče. Tvrdí, že dívka je fixovaná na matku, a proto nemůže vyrůstat u obou rodičů.

Paroubek je sice podle soudkyně dobrým rodičem, přesto se bude moci s dcerou pouze vídat. Jak často bude soud teprve řešit, přesto už dnes stanovil měsíční výživné. Petře bude posílat deset tisíc korun. 

Paroubkové se tak nesmírně ulevilo. Odmítla totiž i střídavou péči, kterou expremiér navrhoval, a navíc tvrdí, že celé stání nebylo příjemné. "Hrozně jsem se bála, jak to skončí," uvedla pro Expres.

Tvrdí, že od chvíle, kdy odešla z domu, byla pod neustálým tlakem ze strany svého manžela. Podle ní nešlo o fyzické napadání, ale o něco jiného. "Výhrůžky. To se bude dál řešit v jiném řízení. To teď nechci komentovat. Bylo to průběžné a bylo to velice nepříjemné období. Zvlášť prvních deset měsíců po rozchodu," dodala.

Podrobnosti sdělit odmítla, tvrdí ale, že se opravdu bála. "To právě souvisí s tlakem, který na mě manžel vyvíjel. Přece jen jsem se soudila s bývalým premiérem ČR," svěřila se dále.

Paroubek se ale exkluzivně pro stars24.cz proti nařčení z vyhrožování ohradil. "To je jednoduché. Ať doloží jak a čím jsem jí vyhrožoval. Pravda je taková, že jsem zhruba před 4 týdny byl nucen podat na svou budoucí bývalou manželku trestní oznámení pro stalking. Zloděj v jejím případě křičí, chyťte zloděje," uvedl pro stars24.cz bývalý premiér Paroubek.

Témata: Jiří Paroubek Petra Paroubková