Ničivý požár v kempu Radava: U Orlíku shořelo 11 KARAVANŮ!

Ničivý požár v kempu Radava na Orlíku. (13.7.2021)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. července 2021 10:44

Letní dovolenou na Orlíku si bezpochyby představovali jinak. Dramatické chvíle se v noci na dnešek odehrály v jednom z kempů, kde plameny pohltily více než desítku karavanů. Hasiči s požárem bojovali několik hodin.

Jihočeští hasiči přijali v pondělí krátce před půl jedenáctou večer informaci o požáru karavanů v oblíbeném kempu Radava na Orlíku. Nejprve byl vyhlášen druhý, později i třetí stupeň požárního poplachu.

Ačkoliv podle původních informací měly hořet jen tři karavany, požár se rychle rozšířil. "Hasiči nakonec likvidovali požár 11 karavanů, jednoho obytného vozu značky Avia a osobního auta značky Škoda Yeti. Požár zasáhnul les na ploše přibližně 70 x 70 metrů," uvedli hasiči na webu.

Plameny se podařilo dostat pod kontrolu ještě před půlnocí, poplach byl odvolán po jedné hodině. K úplné likvidaci požáru pak došlo před půl čtvrtou ranní.

"V karavanech nebyly žádné osoby, nemáme hlášené žádné zranění.Co bylo příčinou vzniku požáru, šetří vyšetřovatel HZS společně s Policií ČR. Výše škody zatím není známa," dodali hasiči. 

Témata: Požáry Hasiči