Vinař, učitelka, těhotná i malé dítě! Co víme o obětech tornáda na Moravě?

Obcí Hrušky na jižní Moravě se prohnalo tornádo. (25.6.2021)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. července 2021 12:10

Na den přesně před týdnem se několika obcemi na jižní Moravě prohnalo ničivé tornádo, které za sebou zanechalo obrovskou spoušť, ale především připravilo šest lidí o život. Co vlastně víme o obětech pohromy?

Jako první byl znám příběh slovenské občanky, o kterém vás stars24.cz informoval. Těhotná dcera známého hudebníka ze skupiny Mloci přišla o život v Lužicích, kde na ni podle dostupných informací spadla železná konstrukce.

Velmi smutným příběhem je i ten z bývalý hájenky nedaleko Hodonína-Pánova. Zahynul v ní šedesátník a jeho nejmladší vnouče, malá holčička. Pod silou tornáda se zhroutila střecha. Přeživším mohou dárci přispět přes portál Donio.

“Úmrtí dítěte je vždy nesmírně zdrcující tragédií. Vyslovuji hlubokou soustrast mamince a tatínkovi a všem blízkým malého dítěte, oběti přírodní katastrofy na jižní Moravě. Jsem zarmoucen a v srdci s vámi,” uvedl k případu prezident republiky Miloš Zeman.

“Úmrtí dítěte je vždy nesmírně zdrcující tragédií. Vyslovuji hlubokou soustrast mamince a tatínkovi a všem blízkým malého dítěte, oběti přírodní katastrofy na jižní Moravě. Jsem zarmoucen a v srdci s vámi,” uvedl prezident republiky 🇨🇿 Miloš Zeman.🙏

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) June 27, 2021

O smrti své absolventky informovala také hodonínská střední škola, šlo o čerstvou třicátnici z Mikulčic, která pracovala jako literární redaktorka a věnovala se hlavně tvorbě pro děti. Výtěžek sbírky, kterou zahájili její spolužáci, půjde na obnovu obce.

Hodonínské gymnázium pak přišlo o členku pedagogického sboru, jak uvedlo na svém webu. Žena učila matematiku a zeměpis a byla velice oblíbená mezi žáky. Poslední rozloučení s ní se koná zítra.

Šestou obětí je vinař z Moravské Nové Vsi, jehož rodina přišla i o střechu nad hlavou a zdroj obživy - restauraci, kterou v obci provozovala. Také v tomto případě je organizována sbírka ve prospěch pozůstalých.

Témata: Tornádo na Moravě (24.6.2021) úmrtí Jihomoravský kraj Miloš Zeman