POČTY ZRANĚNÝCH ROSTOU! Jen okolní nemocnice ošetřily přes 150 lidí!

Nemocnice, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

25. června 2021 9:18

V Nemocnici Hodonín po bouřce ošetřili dosud 83 lidí, kteří vyžadovali první pomoc či péči formou hospitalizace, počty ale ještě stoupají. Celkem 45 lidi bylo hospitalizováno, z toho tři děti, jejich zranění jsou méně závažná. ČTK to dnes řekl ředitel nemocnice Antonín Tesařík. V Nemocnici v Břeclavi ošetřili po bouřce kolem 70 lidí, hospitalizovali 14 z nich, čtyři na jednotce intenzivní péče.

"Hospitalizovaných bylo 45, z toho byly tři děti, ty naštěstí měly méně závažná zranění. Z těch 45 celkem šest lidí bylo těžce zraněných osob a bohužel i s jedním tragickým stavem," uvedl ředitel.

Cekem čtyři pacienti jsou na jednotce intenzivní péče, dva na jednotce ARO, většinou jde podle ředitele o poranění břicha nebo hlavy, také o zlomeniny obratle. Na oddělení chirurgie leží 23 nově přijatých pacientů. Zbývající jsou na oddělení interny nebo na dětském oddělení.

Nemocnice v noci aktivovala traumaplán, který stále platí. Traumaplán se vyhlašuje u událostí s větším počtem zraněných. Všichni, kdo v něm mají nějaké postavení, se musí dostavit do zaměstnání a plnit své úkoly.

V břeclavské nemocnici po bouřce ošetřili podle Tamary Drobíkové z vedení nemocnice kolem 70 lidí. Hospitalizovaných bylo 14, z nich čtyři leží na jednotce intenzívní péče, deset jich je na standardních odděleních. Nemocnice v noci také aktivovala traumaplán, ten už je ale odvolaný. "Další pacienti už nepřijíždějí," uvedla Drobíková.

Témata: Tornádo na Moravě (24.6.2021) nemocnice