Sebevrah v Táboře: Policie s ním jednala 9 hodin, případ skončil tragicky!

Policisté v Táboře více než devět hodin jednali se sebevrahem. (23.6.2021)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. června 2021 13:00

V samém centru historického Tábora v jižních Čechách se včera po několik hodin odehrávalo velké drama. Bohužel, nakonec se špatným koncem. Sebevrah se po mnohahodinovém vyjednávání rozhodl skočit.

Ve středu od půl dvanácté řešili policisté ve Vančurově ulici zapeklitý případ. Na parapetu ve třetím patře stál muž se zjevnými sebevražednými úmysly. Na místo proto vyrazili strážci zákona, kteří místo zajistili a dali se s ním do komunikace. Asistovali jim i hasiči a záchranáři.

Hovor nakonec trval více jak devět hodin. "I přes veškerou psychologickou snahu, kdy jsme zjišťovali důvody jeho rozhodnutí, starší muž krátce po 21:30 skočil z výšky na dlažbu, kde předtím stačili hasiči položit dopadové matrace," uvedl policejní mluvčí Milan Bacjura.

Muž utrpěl těžká zranění a po prvotním ošetření byl převezen do nemocnice. "Za několik desítek minut však policisté obdrželi informaci, že muž i přes veškerou profesionální pomoc podlehl následkům těžkých zranění neslučitelných se životem," dodal mluvčí.

Případ je nyní v šetření táborských kriminalistů z oddělení obecné kriminality.

Témata: Policie ČR Tábor sebevražda