Dálnice D35: Jak došlo na popraskaném povrchu k nehodám?

Na D35 u Olomouce kvůli popraskané vozovce havarovalo pět aut

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. června 2021 8:32

V důsledku vysokých teplot popraskal v sobotu povrch dálnice D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem na Olomoucku ve směru na Lipník nad Bečvou. Kvůli zvlněnému povrchu komunikace na místě havarovala čtyři osobní auta a nákladní vůz, při nehodách utrpělo deset lidí lehčí zranění.

Nehody se na D35 u Přáslavic staly kolem 15:00 poté, co automobily zastavovaly kvůli prasklému povrchu dálnice, který poškodily vysoké teploty. Podle ŘSD havarovala čtyři osobní vozidla a jeden nákladní automobil v místě, kde zřejmě vlivem vedra praskl betonový povrch a zvedl vozovku.

"V pravém jízdním pruhu jel kamion a před ním byl zvlněný úsek dálnice. Vozidla zde zastavovala. Kamion zastavil a taktéž v levém jízdním pruhu zastavila tři osobní vozidla, ale čtvrté vozidlo jedoucí stejným směrem nezastavilo a narazilo do kolony stojících vozidel, čímž došlo k řetězové nehodě. Zraněné osoby byly převezeny do Fakultní nemocnice v Olomouci," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Zavřený je úsek dálnice mezi 283. a 290. kilometrem ve směru na Ostravu. "Vzhledem ke stavu dálnice nelze nyní říci, kdy bude uzavřený úsek zprovozněn," upozornil Hejtman. Záchranářům na místě pomáhali hasiči. "Celkově v péči zdravotnické záchranné služby skončilo deset osob," uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Témata: dálnice D35 Dálnice Nehody aut