Tragická nehoda u obce Lipina: Zemřel osmnáctiletý mladík, dva lidé zraněni!

Policie ČR, ilustrační fotografie

Autor: stars24.cz, ČTK

12. června 2021 12:20

Osmnáctiletý řidič osobního auta zemřel v noci na pátek u Šternberka na Olomoucku. Při cestě z Lipiny na Šternberk vjel na odstavné parkoviště a narazil do nákladního auta. Řidič zemřel na místě, jeho další dva spolujezdci skončili s těžkými zraněními v péči záchranářů, informovala dnes ČTK mluvčí olomoucké policie Marie Šafářová.

Hospitalizováni jsou v kritickém stavu ve Fakultní nemocnici Olomouc zjistila ČTK.

Nehoda se stala před půlnocí. "Vůz Škoda Fabia jedoucí ve směru od Lipiny na Šternberk ze zatím přesně nezjištěných příčin vyjel mimo komunikaci. Přejel přes travnatou plochu do prostoru odstavného parkoviště. Zde pak narazil do stojícího, zaparkovaného nákladního vozidla, jehož řidič spal v kabině. Při havárii utrpěl osmnáctiletý řidič zranění, kterým na místě podlehl," uvedla policejní mluvčí.

Ve voze s ním cestovali další dva lidé ve věku 18 a 17 let, kteří utrpěli vážná zranění. "Další dva pasažéři zůstali ve zdemolovaném vozidle s těžkými zraněními zaklínění. Pomocí hydraulických nástrojů jsme odstranili dveře i dělící sloupek a jednu ze sedaček. Poté jsme je na páteřní desce vyprostili ven a společně se záchranáři zdravotnické záchranné služby jsme zahájili resuscitaci," uvedla mluvčí hasičů.

Oba spolujezdci utrpěli těžká poranění. "Ihned po vyproštění z vozidla provedli záchranáři imobilizaci pacientů pomocí celotělových vakuových matrací. Lékaři je vzhledem k neefektivnímu dýchání a hlubokému bezvědomí museli zaintubovat a převést na umělou plicní ventilaci. Dále pak zajistili žilní vstupy pro podávání léků a provedli další důležité úkony k celkové stabilizaci jejich zdravotního stavu," řekla dnes ČTK mluvčí záchranné služby Lucie Urbanová.

Oba mladíky převezli záchranáři na traumacentrum Fakultní nemocnice Olomouc. "Jsou v kritickém stavu hospitalizováni na klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny," řekl dnes ČTK mluvčí nemocnice Adam Fritscher.

Vrak osobního automobilu poté hasiči zpod kabiny nákladního vozu vytáhli pomocí navijáku technického speciálu. Okolnosti nehody se stále vyšetřují.

Témata: Dopravní nehody Policie ČR Olomoucký kraj