Požár v Praze: Muž zapálil byt, kde spalo 6 lidí včetně dítěte!

Požár

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. května 2021 19:41

Sedmatřicetiletý muž podle policie úmyslně zapálil minulou neděli byt v šestém patře domu v Praze 10, v němž spalo pět lidí a měsíční dítě. Případem se zabývají kriminalisté z oddělení vražd.

Kriminalisté muže obvinili z obecného ohrožení, v případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na 12 až 20 let nebo výjimečný trest. Zároveň podali podnět na jeho vzetí do vazby. O případu na webu policie informoval mluvčí Jan Daněk.

Kriminalisté podle něj zjistili, že požár založil jeden z nájemníků bytu, se kterým ten den pronajímatel ukončil kvůli jeho nevhodnému chování možnost ubytování.

"Podle všeho se ale v noci do bytu vrátil a za použití hořlaviny založil oheň v předsíni, přestože věděl, že v bytě spí několik lidí, jedná se o šesté patro a lidé nebudou mít možnost úniku," napsal.

Událost se stala minulou neděli ve Vajdově ulici v Praze 10 brzy ráno. V době příjezdu záchranných složek stoupal z oken bytu černý dým a na balkoně stálo několik lidí, kteří volali o pomoc. 

"Policisté proto vyběhli nahoru, a jelikož se nemohli dostat do bytu, kde hořelo, tak od něj vykopli dveře. Pak se snažili dostat z bytu všechny lidi, v čemž jim pomohl jeden z hasičů za použití dýchací techniky. Zachránit se tak povedlo všechny lidi a i zmiňované měsíc staré miminko," dodal.

Témata: požár Praha