Náplavka se uzavře! Praha hlásí povodňovou aktivitu!

Praha

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

14. května 2021 19:32

Kvůli varování meteorologů před zvýšenou hladinou řek pražský magistrát dnes na Kampě preventivně uzavřel protipovodňová vrata na Čertovce a od večera také vltavské náplavky.

Kvůli velké vodě nejezdily tři pražské přívozy ze sedmi. Meteorologové po vydatných deštích vyhlásili pro Prahu první stupeň povodňové aktivity, který platí také pro jihozápad Čech a část Středočeského kraje.

Praha podle primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) po obdržení výstrahy postupuje podle povodňového plánu. "Preventivně uzavřeme protipovodňovou bariéru v Čertovce a dále uzavřeme pro veřejnost i náplavky na městských částech Praha 1, 2 a 5," řekl. Magistrát podle něj monitoruje průtok Vltavy a je v kontaktu s Povodím Vltavy a městskými částmi, kterých se situace týká. Momentálně je uzavřená také plavební komora v Modřanech, protože je ucpaná splavenými věcmi.

Vrata na Čertovce byla podle informací magistrátu uzavřena po 13:00, s výjimkou cvičení v roce 2019 jsou nyní uzavřena poprvé od povodní v roce 2013. Přístup na náplavky nebude možný od dnešního večera, majitelé zaparkovaných vozů s nimi musí do 18:00 odjet, jinak budou auta odtažena. V sobotu se nebude konat ani oblíbený farmářský trh na Náplavce.

Témata: Praha