Otevření školek? Jen ve třech krajích! Kdy se otevře zbytek?

Školka, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

24. dubna 2021 18:09

Od pondělí 26. dubna se zcela otevřou mateřské školy v Královéhradeckém, Karlovarském a Plzeňském kraji, děti nebudou potřebovat roušky ani testy.

Plné otevření školek platí jen pro uvedené tři kraje, mají nejnižší počet nakažených koronavirem. V pondělí bude vláda rovněž rozhodovat o tom, zda se v těchto krajích otevřou druhé stupně základních škol rotačně od 3. května.

Rozvolňování školství bude stejně jako v dalších oborech postupovat regionálně a řídit se výskytem 100 nově nakažených s covidem-19 na 100.000 obyvatel za sedm dní. Postupně by se pak mohly školky i druhý stupeň základních škol otevírat i v dalších regionech.

Již dříve vláda rozhodla, že se od pondělí obnoví praktická výuka ve středních školách a posledních ročnících vysokých škol. Povinné je testování na covid.

Školy v České republice se kvůli epidemii zcela zavřely 1. března, výuku na dálku měla většina již řadu týdnů před tím. Od 12. dubna se otevřely školky pro děti zdravotníků a dalších profesí a pro předškoláky. Do plného provozu se mají školky vrátit v Karlovarském, Královéhradeckém a Plzeňském kraji, informoval dnes ministr školství Robert Plaga (za ANO).

Témata: školky Mateřská škola