Rozvolňování po Česku: První fáze od pondělí! Co se otevře?

Lidé v rouškách, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. dubna 2021 12:00 | Aktualizováno: 9. dubna 2021 22:00

Česko čeká poslední víkend za přísných opatření, která během uplynulých několika týdnů přispěla ke zpomalení šíření koronaviru v zemi. Co všechno se počínaje pondělím otevře?

Vláda o uvolnění některých aktivit rozhodla na svém úterním jednání. Od pondělí 12. dubna se tak otevřou třeba obchody s dětským oblečením a obuví, zámečnictví, prádelny a čistírny, papírnictví nebo opravny. 

Do provozu se opět dají také farmářské trhy, zoologické a botanické zahrady, ovšem s omezeným počtem návštěvníků. Venkovní akce se budou moci konat maximálně v počtu do 20 osob, vnitřní akce do 10 osob. 

S omezením počtu návštěvníků otevřou i farmářské trhy, zoologické a botanické zahrady. Venkovní akce se budou moci konat maximálně v počtu do 20 osob, vnitřní akce do 10 osob. Moc vám všem děkuji, že i nadále dodržujete trvající opatření. Nepokažme si to.

— Alena Schillerová (@alenaschillerov) April 6, 2021

Především se však vrátí do lavic určitá část dětí školou povinných. Konkrétně půjde o předškoláky v mateřských a žáky prvního stupně v základních školách. 

Kabinet také rozhodl, že nebude žádat o prodloužení nouzového stavu. S jeho koncem tak skončí zákaz nočního vycházení a cestování mezi okresy. 

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Lidé Vláda ČR