TRAGÉDIE na Teplicku: Čelně se srazily dva vlaky!

Na Teplicku se srazily dva nákladní vlaky, jeden člověk zemřel

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

4. dubna 2021 16:54

Jeden člověk dnes zemřel při srážce dvou nákladních vlaků u obce Světec na Teplicku. Jedna z lokomotiv začala hořet. Na místě zasahovalo devět hasičských jednotek a vrtulník letecké záchranné služby.

ČTK to dnes řekl mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník. Nehoda se stala ve 14:16, doplnil generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera.

"Jedna osoba zemřela, utrpěla velmi vážná smrtelná zranění, kterým na místě ihned podlehla," upřesnil Voleník. Další člověk utrpěl středně vážná zranění a byl převezen sanitou do teplické nemocnice. U nehody zasahovaly dvě sanitky a vrtulník, který se vrátil prázdný zpět na základnu.

Srážka dvou nákladních vlaků u obce Světec, okres Teplice. Zasahovalo devět jednotek. Při nehodě dvou nákladních vlaků a následném požáru jeden člověk zemřel a druhý byl zraněn.Hasici požár zlikvidovali. Na místě zůstávají drážní jednotky kvůli vyproštění lokomotiv. pic.twitter.com/1hIs86jMfq

— HZS Ústeckého kraje (@HzsUlk) April 4, 2021

Požár hasiči již zlikvidovali. Vlak, který vzplál, vezl propanbutan, druhý náklad s uhlím, řekl ČTK operační důstojník hasičů. Mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan doplnil, že náklad hořícího vlaku hořet nezačal, hasiči požár včas uhasili.

Na místo míří čtyři inspektoři Drážní inspekce, kteří budou šetřit příčiny a zjišťovat okolnosti nehody, uvedl Kučera. Škoda zatím odhadnuta nebyla, dodal.

Témata: Nehody vlaků Ústecký kraj