Stalo se očekávané, lidé obsadili obchody: Jste ministr promořování, slyší Blatný!

Lidé v rouškách, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. dubna 2021 18:11

Upravená otevírací doba obchodů o Velikonocích způsobila v sobotu nákupní mánii, lidé vzali prodejny útokem. Zástupci obchodníků proto nešetří kritikou na adresu ministra Blatného i ostatních členů vlády.

Zatímco o víkendu mají obchody otevřeno, dva zbývající velikonoční dny, tedy v pátek a pondělí, platí pravý opak. Zástupci prodejců přitom naléhali na vládu, aby umožnila provoz alespoň v pátek.

Podle zástupců Svazu obchodu a cestovního ruchu bylo dnes v prodejnách o 50 až 70 procent lidí více, než bývá v sobotu běžné. Kritice byl podroben především ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO).

Ministr promořování Blatný i jeho šéf jsou jistě spokojeni. Za tohle dostane pan ministr ze Strakovky spíše děkovný dopis než vytýkací... https://t.co/gdYRQAdyBk

— Tomáš Prouza (@ProuzaTomas) April 3, 2021

"Musím pogratulovat ministru promořování Blatnému. Páteční uzavření obchodů byl skutečně skvělý způsob, jak zbytečně zvýšit koncentraci lidi," konstatoval na twiteru Tomáš Prouza. Úřad vlády podle něj na výzvu k pátečnímu otevření reagoval slovy, že "premiér není věcně příslušný".

"Ministr promořování Blatný i jeho šéf jsou jistě spokojeni. Za tohle dostane pan ministr ze Strakovky spíše děkovný dopis než vytýkací," dodal ironicky Prouza. 

Témata: Obchody Tomáš Prouza (ekonom) Jan Blatný Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)