Tragédie ve Frýdlantu nad Ostravicí má druhou oběť: Hasiči popsali zásah!

Hasiči zasahovali u tonutí tří osob v řece Ostravici. (foto: Tomáš Lach)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. dubna 2021 9:21

Na Frýdecko-Místecku začaly letošní Velikonoce tragicky. Ve Frýdlantu nad Ostravicí se v pátek topila trojice osob, dvě jsou po smrti, další se pohřešuje. Včerejší zásah popsali moravskoslezští hasiči.

Jak vás stars24.cz informoval, včera odpoledne došlo ve Frýdlantu nad Ostravicí k tonutí tří osob. Přes se noc tragická bilance události změnila z jedné na dvě oběti. 

Do rozsáhlé záchranné a pátrací akce se v pátek zapojili také moravskoslezští hasiči. Incident jim byl na tísňovou linku ohlášen několik minut po půl páté odpoledne. Operační středisko část jednotek nasměrovalo přímo na místo události, další pak na vhodná místa ve směru toku. Velitel zásahu požádal Povodí Odry o dočasné snížení průtoku vody v řece.

Hasiči následně zahájili průzkum jezů na člunech uvázaných na traverz lanovou technikou, zároveň prozkoumávali oba břehy řeky a to jak ve spolupráci s policisty, tak i s vojáky, kteří v současné době posilují policejní hlídky. Do pátrání se zapojil i vrtulník s termovizí. 

"Jednoho tonoucího se podařilo z řeky vytáhnout policistům kousek pod místem události a ihned zahájili resuscitaci. Do té se následně zapojili i hasiči a zdravotníci - zraněný byl následně v kritickém stavu převezen do nemocnice," uvedli hasiči s tím, že pátrání po třetím pohřešovaném bylo ukončeno ve 22 hodin. 

Témata: řeky Hasiči Moravskoslezský kraj