Zemřel nejbohatší Čech Petr Kellner (†56)!

Petr Kellner

Autor: stars24.cz, ČTK

29. března 2021 8:05 | Aktualizováno: 29. března 2021 8:30

Nejbohatší Čech Petr Kellner v sobotu zemřel při nehodě vrtulníku v aljašských horách. Informaci zahraničních médií o tragickém úmrtí šestapadesátiletého podnikatele ČTK potvrdila mluvčí investiční skupiny PPF Jitka Tkadlecová. Pohřeb se bude konat v úzkém rodinném kruhu. Mluvčí zároveň požádala, aby všichni respektovali soukromí Kellnerovy rodiny.

"Zatímco jeho pracovní život byl plně ve znamení neuvěřitelné pracovitosti a kreativnosti, jeho soukromý život patřil jeho rodině a dětem. Pohřeb proto proběhne v úzkém rodinném kruhu. Prosíme všechny, zejména média, aby v tuto těžkou chvíli respektovali soukromí rodiny pana Petra Kellnera," uvedla Tkadlecová.

Důvody nehody, při níž zahynulo pět lidí, jsou předmětem vyšetřování, dodala mluvčí. Podle aljašské policie je mezi oběťmi leteckého neštěstí kromě Kellnera i padesátiletý Benjamin Larochaix. Kromě nich zemřeli také dva z místních průvodců a pilot vrtulníku, jeden člověk přežil a je ve vážném stavu v nemocnici.

Podle informací The New York Times se vrtulník vezoucí skupinu lyžařů zřítil v blízkosti ledovce Knik na Aljašce. Předpokládá se, že se skupina chtěla v horách věnovat heliskiingu, tedy lyžování, při němž jsou lyžaři vysazeni z vrtulníku. Jde o extrémní sport, při němž je jen malý prostor pro chyby. V posledních letech se stal magnetem pro všechny, kdo hledají nový způsob vzrušení. Ve výroční zprávě PPF za rok 2012 se Kellner objevil na fotografii, kde sjíždí hory na snowboardu.

Kellner byl majoritním vlastníkem investiční skupiny PPF Group, která investuje do řady odvětví a působí na třech kontinentech. Podle výroční zprávy společnosti za rok 2019 Kellner ovládal 98,93 procenta PPF. Kellnera už 15 let řadí časopis Forbes mezi nejbohatší lidi na světě, jeho majetek odhaduje na 293 miliard korun.

Témata: Petr Kellner úmrtí