Hromadná nehoda patnácti aut na D1! Do nemocnice byla převezena i těhotná žena!

Hromadná nehoda patnácti aut na D1! (30.3.2018)

Autor: Hrušková, stars24.cz

30. března 2018 10:53

Dálnici D1 dnes ráno na 35. kilometru ve směru do Brna uzavřela hromadná dopravní nehoda.

Bouralo asi 15 automobilů, řekla mluvčí středočeské policie Michaela Richterová. Počet lehce zraněných, které záchranná služba odvezla do nemocnice, se z pěti zvýšil na sedm. Nehoda se stala po 09:00 v místě dopravního omezení. Policie odklání auta na exit 21, na místě se tvoří kolona.

Policie doporučuje řidičům sjíždět z dálnice na 21. kilometru směrem na Benešov-Tábor.

"Mezi účastníky nehody byla i těhotná žena, která sice zraněna nebyla, ale byla odvezena na pozorování na gynekologii," řekla mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová.

Policisté varovali, že vzhledem ke zvýšenému provozu o velikonočních svátcích očekávají více dopravních nehod a dopravních komplikací. Kvůli instalaci dopravního značení před opravami je provoz ode dneška sveden v každém směru do jednoho jízdního pruhu na třech úsecích dálnice D1 ve středních Čechách a na Vysočině a na prvních osmi kilometrech dálnice D11 za Prahou. Omezení má trvat většinou až do pondělí. Podle zkušeností z minulých let policie o Velikonocích na silnicích očekává až o třetinu vyšší provoz.

Provoz na D1 je o velikonočním víkendu zpomalen celkem na 40 kilometrech. Stavbaři pracují na pěti úsecích, na dvou opravy zahájili už dřív.

Témata: Dopravní nehody Dálnice D1 Nehody aut Dálnice