Dolany zasáhl požár. Škoda za miliony!

Požár stodoly na Kladensku způsobil škodu za pět milionů korun

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

14. února 2021 14:52

Dnešní ranní požár stodoly v Dolanech na Kladensku způsobil škodu za pět milionů korun. Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování, nikdo se nezranil, informoval dnes ČTK mluvčí hasičů Petr Svoboda.

Hasiči přijali hlášení o požáru dnes kolem 7:30. "V době příjezdu první jednotky bylo zjištěno, že požár už zasáhl stodolu o rozměrech 20 krát 30 metrů v plném rozsahu. Velitel zásahu proto rozhodl o vyhlášení druhého stupně požárního poplachu," uvedl Svoboda.

V Dolanech zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči. Celkem se tak k události sjelo třináct cisteren, dva stroje výškové techniky a další dopravní a velitelské automobily. Hasiči za necelou hodinu ohlásili lokalizaci požáru, uvedl mluvčí.

Ve stodole shořely uskladněné materiály, ale také stavební a zahradní technika. Po lokalizaci byl snížen stupeň požárního poplachu na základní úroveň, tedy první stupeň.

Hasiči pak pomocí termokamery vyhledávali skrytá ohniska požáru, která dohašovali. Potřebnou vodu na místo dovážely kyvadlově cisterny z Kladna. Krátce po 9:00 bylo místo předáno jednotkám Braškov a Hřebeč pro dohlížení na požářišti po čtyři hodiny.

Hasičům se včasným zásahem podařilo uchránit majetek v hodnotě dalších pěti milionů, a to především na sousedním objektu těsně navazující stavební firmy.

Témata: požár středočeský kraj