"Všude jen bordel"... Expřítel matky uhořelých dětí promluvil!

Požár rodinného domku v Oleksovicích na Znojemsku 6

Autor: Hrušková, stars24.cz

22. března 2018 9:31

Expřítel matky uhořelých dětí na Znojemsku promluvil o tom, jak to u nich v domácnosti chodilo a vypadalo. Na tento odvážný krok prý sbíral odvahu hodně dlouho, podle něj si ale ty děti zaslouží, aby lidé znali pravdu.

Petr, který zveřejnil své vzpomínky na dům hrůzy, žil s rodinou od března do listopadu loňského roku. „Tušil jsem, že pro děti můj odchod nic dobrého nepřinese,“ sdělil. Matka zesnulých dětí ovšem mluví jinak, za jejich problémy prý mohou dluhy, které měli díky nespravedlivé exekuci.

V domě žila babička dětí s druhem a také prababička zesnulých. Kromě tří dětí tam žil ještě on a jeho partnerka. „Všude bordel, nepořádek a špína. Barák byl v hrozném stavu. Rodina sice tvrdila, že dává dům do pořádku, ale nikdo nedělal vůbec nic,“ popsal Blesku.

„Nejvíce mne zarazilo, že v kuchyni ani v koupelně nebyla zavedena teplá voda. To už tam žili ti dospělí přes dva roky. Shromažďovali kolem sebe jen bordel. Dvůr byl zaházený starým nábytkem, všude psí trus. Neskutečná špína, hnus,“ uvedl.

„Za vlastní peníze jsem vybetonoval a vykachlíčkoval záchod, udělal splachování. Opravil jsem zdi i stropy. Když byl záchod hotový, koupil jsem bojler, připojil jej. Konečně se dalo koupat a sprchovat,“sdělil.

„Nejhorší bylo, že jsem musel i uklízet. Tam nebylo nikoho, kdo by se chytil hadru a smetáku. Nikdo nezametl, nevytřel,“ uvedl. Přítelkyně prý sem tam uklidila, ale jinak se prý stále vymlouvala na únavu z dětí.

„Chtěl jsem jim dát lásku. Dospělí o děti extra zájem neměli. Babička se občas na deset minut pomazlila s prostředním chlapečkem. A pak hned, že je unavená a že se musí natáhnout,“ tvrdí Petr Randáš.

Vztah prý skončil ale také kvůli penězům. V rodině prakticky vydělával jen on a jeho přítelkyni odevzdával takřka celou výplatu. Poté co přišel z práce, musel ještě obstarávat domácnost a opravovat barák a to se dlouhodobě vydržet nedá. Chtěl prý dát dětem první a poslední, ale když na to byl sám, jeho boj byl marný.

Témata: požár rodinného domku v Oleksovicích na Znojemsku (12.3.2018)