Sjízdnost silnic: Buďte opatrní, policisté řešili problémy na D1!

Zima, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. ledna 2021 9:09

Tradiční obavy z kalamity na tuzemských silnicích jsou opět na pořadu dne. Vydatné sněžení způsobilo během noci a také dnes ráno problémy například na dálnici D1. Řidiči by měli dbát zvýšené opatrnosti.

V Česku v posledních dnech konečně panuje pořádné zimní počasí, řidiči ale vydatnou sněhovou nadílku pochopitelně nevidí rádi. Menší vrstva leží i na silnicích v Praze, proto by lidé za volantem měli být dnes obzvlášť opatrní.

Policisté na Vysočině ostatně již brzy ráno řešili potíže na páteřní dálnici české dopravní sítě. "Po noční sněhové bouři je dálnice D1 kolem 90. kilometru již průjezdná," oznámili krátce před šestou hodinou ranní.

KRAJ VYSOČINA - Po noční sněhové bouři je dálnice D1 kolem https://t.co/bQ94Yq2anx již průjezdná. Policisté budí řidiče stojících kamionů, kteří stojí na dálnici. V úseku Vysočiny dbejte při jízdě zvýšené opatrnosti. #policievys

— Policie ČR (@PolicieCZ) January 14, 2021

Účastníky dopravního provozu žádali o zvýšenou opatrnost, sami museli budit řidiče stojících kamionů, které uvázly na dálnici. 

Z mnoha krajů jsou hlášeny uzavřené silnice nižších tříd, pozor by řidiči měli dávat ve vyšších polohách. Například v Krkonoších nasněžilo za posledních 24 hodin kolem 30 centimetrů sněhu. 

Témata: Zima doprava Dálnice D1