Pustevny, Bedřichov či Boží Dar. Lidé vzali hory útokem, policie má plno práce!

Lidé o víkendu opět vyrazili na hory. (9.1.2021) 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. ledna 2021 15:25

Policisté mají o víkendu plno práce s návštěvníky hor, kteří vyrazili do přírody a na čerstvý vzduch. Dopravní problémy kvůli návalu turistů jsou hlášeny z Krkonoš, Beskyd, Orlických či Jizerských hor.

Česko se v tomto týdnu konečně dočkalo pravého zimního počasí. Není proto divu, že lidé o tomto víkendu opět vyrazili do hor. Navzdory tomu, že kvůli opatřením proti šíření koronaviru nefungují skiareály a není možné se nikde ubytovat.

Do lyžařských středisek tak turisté vyrážejí auty, což přináší spoustu práce pro policisty. Už dopoledne museli uzavřít veškeré příjezdové komunikace do Bedřichova v Jizerských horách. "Žádáme občany, pokud nemusí, aby se této lokalitě vyhnuli. Děkujeme," vyzvali na sociálních sítích.

LIBERECKO: Z důvodu zhoršující se dopravní situace v okolí Bedřichova, uzavíráme veškeré příjezdové komunikace do obce. Žádáme občany, pokud nemusí, aby se této lokalitě vyhnuli. Děkujeme. #policielbk

— Policie ČR (@PolicieCZ) January 9, 2021

Pustevny, Špindlerův Mlýn či Janské Lázně. To jsou jen některá z dalších míst, kde policie dnes intenzivně monitoruje situaci. Vyplývá to z informací na twitterovém účtu.

Největší problém představují prakticky všude přeplněná parkoviště. Řidiči totiž následně odstavují vozidla na místech, která nejsou určena k parkování. 

Policisté samozřejmě dohlížejí také na dodržování hygienických opatření proti šíření koronaviru. Obdobná situace se na horách dá očekávat také v neděli. 

Témata: Policie ČR hory Lidé Turisté turistika Zima