Pomazánky na jednohubky i jiné zboží! Co jde před Silvestrem na dračku?

Ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

30. prosince 2020 17:45

ilvestrovské stoly v českých domácnostech letos podle prodejců zaplní domácí chlebíčky a jednohubky, ale také pivní speciály či vína. Lidé kupují i čerstvé a uzené maso. Někteří obchodníci proti předchozím roků sledují, že zákazníci dávají větší přednost kvalitnějším potravinám, v případě krekrů a chipsů vybírají zdravější varianty.

V hypermarketech Globus lidé nyní nejvíce kupují pečivo, pomazánky, šunky, klobásy a saláty. "Každoročně před svátky, stejně jako před koncem roku, posilujeme výrobu v našich pekárnách a řeznictvích," uvedla mluvčí společnosti Lutfia Volfová. U potravin lze podle ní sledovat zhruba stejnou preferenci i velikost nákupu jako v loňském roce. Meziročně však rostou prodeje nápojů. Volfová to přičítá zavřeným restauracím.

"Je patrné, že vzhledem ke stávajícím platným opatřením nakupují zákazníci více věcí, ve srovnání s předešlými roky, pro domácí oslavy - alkohol, brambůrky, suroviny pro přípravu chlebíčků a další pochutiny. Kvůli omezeným možnostem cestování budou slavit doma a nechávají proto nákupy na poslední chvíli," řekl mluvčí řetězce Tesco Václav Koukolíček.

Na silvestrovské oslavy začali lidé od úterý více nakupovat v prodejnách Penny. Podle jejich mluvčího Tomáše Kubíka je tradičně je největší zájem o veky, různé druhy pomazánek, šunky, salámy, sycené nealkoholické nápoje, sekty, pivo i jiné druhy alkoholu.

Kaufland zaznamenává velký zájem o čerstvé výrobky z obslužných pultů jako jsou sýry, uzeniny, lahůdky, ale i čerstvé maso. Velmi žádané jsou podle mluvčí sítě Renaty Maierl sladkosti, chipsy, krekry a slané tyčinky. Stejně jako v jiných letech je poptávka po vínech, vzrostl také zájem o sekty a šampaňské.

Témata: Obchody jídlo potraviny mikrovlnka Jídlo