DÍTĚ V OHROŽENÍ: Šestiletý skaut se ztratil na nádraží, je v pořádku!

Šestiletý František se ztratil na Hlavním nádraží v Praze.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. prosince 2020 15:20 | Aktualizováno: 12. prosince 2020 17:47

Policie od dnešního rána pátrala po šestiletém chlapci, který se ztratil během skautské výpravy na Hlavním nádraží v Praze kolem 8:30. Odpoledne bylo pátrání odvoláno, dítě je v pořádku.

Skaut o případu informoval dnes po poledni na twitteru. Šestiletý František Srna se podle dostupných informací ztratil ráno kolem půl deváté na pražském Hlavním nádraží.

[1/2] Sedmiletý František, který se dnes ztratil na Hlavním nádraží v Praze cestou na skautskou výpravu, je nalezen a zcela v pořádku. Co se stalo? Na nádraží se omylem připojil k jinému skautskému oddílu, se kterým strávil den na výpravě. Jen na jiné, než na kterou mířil.

— #SKAUT (@skaut) December 12, 2020

Obratem bylo zahájeno pátraní Policie ČR, která žádala občany o informace vedoucí k jeho nalezení. Podle prvních informací se chlapec mohl vydat zpátky domů na Chodov, což se nepotvrdilo.

"Na nádraží se omylem připojil k jinému skautskému oddílu, se kterým strávil den na výpravě. Jen na jiné, než na kterou mířil. Až po několika hodinách zjistili vedoucí, že s sebou mají jednoho malého skauta navíc. I to se může stát, pokud jsou skautské oddíly plné nováčků, kteří se měsíce neviděli kvůli epidemii," uvedli skauti.

Témata: Hledané osoby děti skauti Praha Policie ČR