Aktuální počet nakažených se dnes večer nedozvíme! Ministerstvo oznámilo změnu

Ministerstvo zdravotnictví

Autor: stars24.cz, ČTK

7. prosince 2020 17:55

Všechna data o situaci kolem nemoci covid-19 v Česku se budou nově aktualizovat jen jednou denně, a to ráno zhruba v 08:00. Týká se to všech dat na webu ministerstva zdravotnictví ke covidu-19, tedy počtů nových případů nákazy, provedených testů a hospitalizovaných či rizikového indexu protiepidemického systému PES.

Původně se data zveřejňovala dvakrát denně, kolem 01:00 a 18:00. Večerní aktualizace webu už dnes nebude. ČTK to potvrdili mluvčí ministerstva a Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS).

Ministerstvo na webu uvedlo, že chce změnou předejít technickým problémům při aktualizacích dat.

Dnes byla ještě data o covidu-19 na webu ministerstva aktualizována po 01:00 a k 08:00 se zveřejnil index rizika PES. Dnes k 18:00, kdy byly denně mimo jiné uváděny údaje o počtu testů a hospitalizovaných za předchozí den, už ale data na webu aktualizována nebudou, řekl ČTK Josef Tuček z tiskového oddělení ÚZIS.

Nová data se budou od úterý zveřejňovat vždy jen jednou denně k 08:00, potvrdil mluvčí ministerstva zdravotnictví Jan Brodský.

"Data byla dlouhodobě aktualizována k půlnoci s tím, že publikace výstupů na portálu probíhala automaticky ještě v nočních hodinách. V uplynulých dnech však došlo k výpadkům sítě s následujícím narušením tohoto přenosu. V noci publikovaná data tak musela být doplňována," sdělil na portálu dat o covidu-19 vývojový tým webu.

"Posunutím aktualizace na tuto ranní hodinu se získá prostor pro posílenou kontrolu dat a pro případné odstranění problémů. Věcný obsah exportů, otevřených datových sad i všech vizualizací zůstává beze změn," doplnil tým.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) ministerstvo zdravotnictví