Bělušice: Vzpoura vězňů bude mít dohru! Policie začala jednat!

policie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

2. listopadu 2020 11:14

Policie zahájila trestní řízení v souvislosti s protesty ve věznici v Bělušicích na Mostecku. Má podezření na spáchání trestného činu.

"V souvislosti s nepokoji ve věznici v Bělušicích jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu vzpoura vězňů. Organizátorům hrozí dalších 10 let za mřížemi. Vzhledem k tomu, že jsme na počátku šetření nebudeme sdělovat bližší informace," uvedla policie na twitteru.

Policie v sobotu zasahovala ve věznici a do Bělušic uzavřela všechny přístupové trasy. Do obce nepouštěla nikoho, kromě místních. Jak vzpoura probíhala není známo.

Podle serveru Blesk měla být situace napjatá už v pátek, kdy se kolem 22. hodiny měli vězni zabarikádovat a páchat výtržnosti. "Ještě kolem půlnoci se na místě pohybovalo mnoho lidí z vedení věznice, ale situace už vypadala klidně. Zpoza zdí se ale ještě ozýval neobvyklý hluk, který měl zřejmě se situací souvislost, všechna světla byla rozsvícena a kolem objektu se pohybovali policejní těžkooděnci," píše server.

První noc se do incidentu mělo zapojit na 200 trestanců, druhou noc už 400. Důvodem měla být fáma, že v jednom zařízení na Ostravsku kvůli nebezpečí nákazy koronavirem vězně s nižšími tresty propouštějí. 

Témata: Věznice Most Ústecký kraj