Nehoda v Opavě: Auto srazilo dvě děti, které přecházely silnici!

Záchranná služba, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

5. října 2020 17:51

Řidička osobního auta dnes ráno v Ratibořské ulici v Opavě-Kateřinkách srazila dvě děti, které přecházely silnici. Obě děti skončily se zraněními v nemocnici. Řidička objížděla zprava kolonu stojících vozidel po části silnice, po které auta jezdit nemají. ČTK to sdělila policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Sedmačtyřicetiletá žena chtěla odbočit do Partyzánské ulice. V místě se v té chvíli vytvořila kolona stojících aut. "Do ní se však řidička nezařadila, ale vybočila ve směru jízdy vpravo a projížděla ke křižovatce vedle kolony tou částí komunikace, která není jízdním pruhem nebo místem určeným pro jízdu vozidel," popsala Štětínská případ, na který upozornily novinky.cz.

Vůz srazil děti, které šly přes silnici z pohledu řidičky zleva od ostrůvku oddělujícího jízdní směry. "V této chvíli by bylo neobjektivní vyvozovat závěry ohledně míry zavinění dopravní nehody," uvedla mluvčí.

Mluvčí krajské zdravotnické služby Lukáš Humpl uvedl, že jedenáctiletý chlapec byl podle svědků po nehodě krátce v bezvědomí, se záchranáři už pak ale mluvil. "Zasahující lékař u něj zjistil poranění hlavy, horní končetiny, břicha a pánve," uvedl Humpl. Záchranáři chlapce přepravili do Fakultní nemocnice Ostrava.

"Dívka ve věku devět let jevila známky otřesu mozku a po provedení přednemocniční neodkladné péče byla přepravena do Slezské nemocnice v Opavě," uvedl Humpl.

Štětínská uvedla, že dechová zkouška ukázala, že řidička před jízdou nepila alkohol. Policie vyzývá svědky nehody, aby se přihlásili na telefonní linku 158, zejména pokud jejich palubní kamera zachytila nehodu nebo to, co jí předcházelo a s nehodou souvisí.

Témata: Nehody aut Moravskoslezský kraj