V Praze dnes přibylo méně nakažených než včera

Praha

Autor: stars24.cz, ČTK

27. září 2020 19:35

Denní nárůst počtu případů covidu-19 v Praze dnes opět zpomalil. K 18:00 bylo nově nakažených za 24 hodin 191, tedy asi třetina rekordního čtvrtečního nárůstu. Vyplývá to z údajů na webu pražské hygienické stanice. V sobotu přibylo k večeru v Praze 327 případů nemoci, v pátek 485 případů a ve čtvrtek rekordních 601 případů.

Od březnového začátku epidemie v Česku bylo v Praze zaznamenáno dohromady 11.822 nakažených. Další a podrobnější údaje, například počet vyléčených a zemřelých, dnes hygienici z technických důvodů nezveřejnili.

Případů covidu-19 přibývá nyní podle webu ministerstva zdravotnictví nejvýrazněji právě v Praze a okolních okresech. Největší nárůst byl za posledních sedm dní v okrese Praha-západ se zhruba 234 v přepočtu na 100.000 obyvatel. V okrese Praha-východ přibylo za uplynulý týden 231 případů a v Praze 229.

V Praze postihla nákaza i sbor profesionálních hasičů. Koronavirem se nakazilo pět příslušníků a skoro tři desítky lidí z hasičského sboru kvůli tomu skončily v karanténě. V tiskové zprávě to dnes oznámil mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Hasiči kvůli tomu přijímají opatření. Hasiči z různých stanic se například nenavštěvují a jednotlivé směny se střídají bezkontaktně. Profesionálním hasičům jsou pak připraveny vypomoci jednotky dobrovolných hasičů.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Praha