Zavření škol se blíží! Prymula řekl, kdy a které se zavřou!

Děti ve škole, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. září 2020 17:39 | Aktualizováno: 29. září 2020 22:13

Žáky a studenty pravděpodobně opět čeká turbulentní rok. Zvažuje se totiž uzavření středních škol, a to aspoň na měsíc.

Základní školy se nyní podle Prymuly zavírat nebudou, očekává ale přechod středních škol na dálkovou výuku, protože tento vzdělávací stupeň je nyní nejrizikovějším prostředím z hlediska šíření epidemie. Výjimka by mohla být pro první ročník středních škol. Prymula také zmínil, že bude jednat s ministrem školství Robertem Plagou (za ANO) o dočasném zrušení výuky hudební výchovy a tělocviku, při kterých žáci nenosí roušky.

Na vysokých školách by podle Prymuly měla být alespoň měsíc distanční výuka, než se uklidní nynější rychlé šíření epidemie. Výjimka by mohla platit pro studenty v prvních ročnících, kteří jsou na univerzitách noví. Měli by mít možnost studovat kombinovaně, aby se mohli seznámit s prostředím.

Prymula také uvedl, že je třeba posílit kapacity testování na covid-19. V současnosti se pohybuje kolem 23.000 denně, ministr očekává, že v řádu dnů by se mohlo dosáhnout 30.000 testů denně. Posílí se také trasování, do kterého se zapojí 660 profesionálních telefonistů z call center.

Témata: Školství Roman Prymula Školství