Prymula zavede další opatření! Seškrtá volnočasové aktivity! Maximálně 10 nebo 20 lidí!

Roman Prymula (epidemiolog)

Autor: stars24.cz, ČTK

27. září 2020 12:15 | Aktualizováno: 27. září 2020 15:24

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) předpokládá, že ohlášené omezení volnočasových aktivit bude znamenat maximální účast deset až 20 lidí. Vyhlášení příslušného opatření očekává ve středu nebo v pátek, řekl dnes v pořadu Partie na televizi Prima.

Neočekává také, že by se v rámci opatření proti koronaviru uzavíraly základní školy, pravděpodobný je ale podle něj přechod středních škol na dálkovou výuku. Podle něj opatření mají sloužit ke snížení reprodukčního čísla šíření koronaviru, nyní je mezi 1,26 a 1,29.

Prymula zdůraznil, že čím později se restriktivní opatření zavedou, tím déle budou muset platit. Společně s omezeními by chtěl představit i plán na delší dobu, který by ukázal, jak se situace může vyvíjet zhruba do Vánoc.

Plánované omezení volnočasových aktivit ohlásil Prymula tento týden. Dnes uvedl, že by se stanovil maximální možný počet účastníků, číslo se podle něj bude pravděpodobně pohybovat mezi deseti a 20. Výjimka by mohla podle něho platit pro svatby, kde by mohlo být maximum 30 účastníků.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Roman Prymula