Babiš prodává majetek na Slovensku. Koupit si můžete i zámecký areál!

Andrej Babiš v Poslanecké sněmovně

Autor: ČTK, stars24.cz

28. února 2018 17:10

Český premiér Andrej Babiš prodává některé nemovitosti na Slovensku. Jde například o průmyslový areál se zámkem v obci Cífer u Trnavy, jehož vlastníkem je společnost Istrochem Reality. Je prodáván i rodinný dům u Bratislavy.

Na prodej je celý areál i se zámkem, který je na seznamu národních kulturních památek, a s rozlehlým parkem. Kolik za něj chce, ale společnost odmítá prozradit. Jde řádově o statisíce eur, přesnou cenu se dozví vážný zájemce, sdělila asistentka ředitele firmy Judita Hanezsová.

Na prodej je i rodinný dům se zahradou Andreje Babiše v obci Borinka u Bratislavy, které miliardář slovenského původu vlastní od 90. let. Jde však o zanedbanou nemovitost a na číslo, na němž by se měl případný zájemce informovat, se nedá dovolat.

Server Aktualne.sk poznamenal, že Istrochem Reality vlastní a provozuje penzion v Nízkých Tatrách v obci Mýto pod Ďumbierom. Podle Hanezsové jde o "rekreační objekt pro zaměstnance firmy Agrofert, ale i pro další hosty". O prodeji této nemovitosti se článek ale nezmiňuje.

Témata: Andrej Babiš