Roušky v obchodech: V Praze už dnes, od zítřka všude!

Ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

9. září 2020 17:06

Návštěvníci pražských obchodních center až na výjimky dnes od rána dodržovali opětovně zavedenou povinnost pohybovat se v obchodních pasážích a prodejnách výhradně se zakrytými ústy a nosem. V nákupních centrech jsou upozornění na opatření umístěna viditelně u vstupů.

"Žádné problémy nebyly. Sledujeme vývoj situace a doporučení a opatření hygienických stanic. V případě potřeby budeme reagovat. Ať už povinností nosit roušky v jiných krajích než jen v Praze, nebo opět hodinami pro seniorech, jako tomu bylo na jaře," řekl ČTK Ivo Vysoudil z tiskového oddělení České pošty.

Nasazené roušky dnes měla podle zjištění ČTK většina lidí v Centru Černý Most i v obchodních centrech Quadrio a Palladium, i když mnozí je mají pouze přes ústa, nos nechávají odkrytý. Lidé, kteří přišli do kaváren uvnitř center, si roušky sundávali až u stolu. Návštěvníci častěji než v jiných dnech využívali dezinfekce na ruce, které byly v prostorách pro zákazníky k dispozici.

Vedle nálepek na dveřích obchodní centra upozorňují na povinnost roušek i na svých sociálních sítích, webových stránkách a na instalovaných obrazovkách. "Již od jara máme navíc zřízenou novou pozici koordinátora bezpečnosti, který na dodržování opatření dohlíží," uvedla marketingová manažerka Westfield Chodov Petra Valentová.

Roušky jsou ode dneška v Praze povinné při vstupu do všech obchodů a nákupních center. Od čtvrtku podle vyjádření ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha na twitteru budou roušky ve vnitřních prostorech povinné v celé České republice.

Témata: Zdravotnické roušky Obchody Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)