Zlatá Ledecká dostane ohromný dar! Co pro ni rodina chystá?

Ester Ledecká

Autor: ČTK, stars24.cz

25. února 2018 11:37

Umělecká půlka rodiny Ledeckých zvěční olympijský úspěch lyžařky a snowboardistky Ester Ledecké. Její otec Janek, zpěvák a skladatel, slíbil napsat píseň a bratr Jonáš už kreslí komiks.

Pětapadesátiletý Janek Ledecký začínal jako frontman rockové kapely Žentour, pak se vydal na sólovou dráhu a vedle zpívání napsal i muzikály Hamlet či Galileo. Už po senzační výhře dcery v superobřím slalomu v Pchjongčchangu říkal, že o Ester napíše písničku, a znovu to zopakoval i po jejím triumfu na snowboardu.

"Mohl by mi nějakou napsat. Pojď na to!" vyzvala Ledecká na tiskové konferenci otce v angličtině a ze zadních řad velkého sálu se ozvalo: "Slibuju."

Jednou si řidička cestou do olympijské vesnice pouštěla na palubní desce korejskou verzi muzikálu Hamlet. "To byla vážně výjimečná a hodně milá chvíle. Těším se, až si jednou na jeho show tady v Koreji zajdeme," plánovala Ledecká.

Na krku měla sluchátka. Tvrdila, že z otcových písní má nejraději "Budu všechno, co si budeš přát", vydanou na desce v roce 1995, kdy se narodila. "Ale na snowboardu si tátovy písničky nepouštím. Zpívám si sama pro sebe," prozradila.

Výtvarník Jonáš Ledecký už na komiksu o mladší sestře pracuje. Navrhl i design kombinézy, v které si na olympiádě coby superhrdinka dojela pro dva vavříny. "Od té doby si říkám,, že by bylo super, kdyby o mně byl nějaký komiks. Doufám, že se to povede," řekla.

Témata: Ester Ledecká Janek Ledecký Jonáš Ledecký