Roušky na veřejnosti v Praze? Hygienici řekli, o čem se uvažuje!

Lidé v rouškách, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

31. července 2020 12:52

Rožšíří se povinnost nosit roušky v hlavním městě? Podle hygieniků je to výhledově dost pravděpodobné. V Praze se nosí momentálně nosí v metru a také v nemocnicích.

Praha během jednoho z pracovních dnů tohoto týdne zaznamenala rekordní denní přírůstek nových případů nákazy od začátku koronavirové epidemie. V souvislosti s tím se začalo spekulovat o možném zavedení dalších opatření.

Šéfka pražské hygienická stanice Zdeňka Jágrová podle ČTK uvedla, že hygienici od počátku počítají s opětovným zavedením povinnosti nosit roušky ve všech prostředcích MHD, ovšem až po skončení horkých dní. „Pokud nenastane nějaká katastrofa, tak rozhodně o tom v srpnu neuvažujeme,“ řekla.

Roušky jsou momentálně v hlavním městě povinné v metru, ale také v nemocnicích a v nepobytových zdravotnických zařízeních, tedy například v lékárnách nebo v čekárnách u lékaře.

Největším ohniskem nákazy v Praze je v posledních dnech klub Techtle Mechtle, kde se během jedné akce nakazilo přes 150 lidí. Jeden z nich se rozhodl promluvit o tom, co se na večírku dělo.

Témata: Zdravotnické roušky Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Praha