Roušky na veřejnosti BUDOU ZPĚT? Babiš promluvil!

Lidé v rouškách, ilustrační foto

Autor: stars24.cz, ČTK

23. července 2020 14:54

V Česku možná budou zavedena nová plošná opatření. Premiér Andrej Babiš (ANO) řekl, že by se celorepublikové opatření mělo týkat jedině povinného nošení roušek ve vnitřních prostorech.

"Je samozřejmě na zvážení, jestli se nerozhodne na úrovni ministerstva zdravotnictví o nějakém celoplošném opatření, ale bylo by to jedině v relaci vnitřní prostory a počet lidí, kteří by museli nad nějaký počet zúčastněných nosit zase povinně roušky. Ale to si, myslím, že se rozhodne zítra (v pátek), nebo nejpozději v pondělí," řekl Babiš při dnešní návštěvě Starkoče na Kutnohorsku.

Poslední dva dny byly počty nových případů onemocnění covidem-19 vyšší než 200, což je nejvíce od konce června. Nejvyšší je také aktuální počet nakažených, podle ministra může být ale chyba v datech.

Již dříve ministr zdravotnictví Adam Vojtěch uvedl, že opatření by se případně znovu zaváděla v takovém pořadí, jak zůstávala v platnosti. Jako poslední bylo zrušeno nošení roušek ve vnitřních prostorách a MHD od začátku července.

Ve středu přibylo v Česku 247 prokázaných případů nemoci covid-19. To je o 36 více než v úterý a zároveň nejvíc od konce června. Od začátku epidemie se novým koronavirem v Česku nakazilo 14.570 lidí, z nichž se ale už více než tři pětiny uzdravily. V souvislosti s koronavirem zemřelo 364 lidí. Aktuálně nemocných tak je 5062, což je nejvíc od začátku epidemie. Podle ministra ale může jít o chybu v datech, kdy se nevyřazují ze statistik všichni vyléčení. Zadal proto jejich audit.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Andrej Babiš Adam Vojtěch (ANO) Zdravotnické roušky