Kajínek chce kandidovat na prezidenta!

Jiří Kajínek po 23 letech vyšel z vězení 14

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. února 2018 20:29

Omilostněný vězeň Jiří Kajínek tvrdí, že při příštích volbách bude kandidovat na prezidenta! Podle něj je k tomu vězení ideální průpravou.

O Kajínkově možné kandidatuře se spekulovalo už letos, dokonce by zřejmě sehnal i potřebných 50 tisíc podpisů. Sám do toho ale jít nechtěl, musel by se totiž postavit Miloši Zemanovi, což odmítnul.

A důvod je prostý. Právě Zeman ho v loňském roce pustil po dlouhých desetiletích na svobodu. Kajínek si tak nemusel odpykat zbytek doživotního trestu, ke kterému přišel za dodnes ne zcela vyjasněných okolností.

Teď ale Kajínek prozradil, že v příštích volbách by kandidovat mohl. "Momentálně nemám ambice jít do politiky. Za 5 let bych ale kvůli pobavení do prezidentské volby klidně šel,“ řekl podle Blesku v Hodoníně.

Následně prozradil, že mu 50 tisíc podpisů nabízeli v Plzni. Ty ale z výše uvedených důvodů odmítnul. "Vděčím mu za svobodu a samozřejmě jsem ho volil,“ dodal.

Sám nyní tvrdí, že vězení je dobrou průpravou pro prezidentský úřad. Podotknul totiž, že v historii Československa a České republiky sedělo několik bývalých prezidentů. "Seděl Antonín Zápotocký, Ludvík Svoboda, Gustáv Husák i Václav Havel. Nebyl bych tak zdaleka první,“ míní.

Další volby nás ale čekají až za pět let, což Kajínek vítá. Chce využít čas k tomu, aby očistil své jméno. Nepopírá totiž, že dříve se nechoval vždy v rámci zákona. Tím však měl na mysli například krádeže, účast na vraždě ale opět odmítnul.

Témata: Jiří Kajínek prezident čr