DALŠÍ NEHODA VLAKŮ! V Praze se srazil osobák s rychlíkem

V Praze se srazil osobní vlak s rychlíkem

Autor: stars24.cz, ČTK

10. července 2020 18:33 | Aktualizováno: 10. července 2020 19:18

V Praze-Běchovicích se dnes v podvečer srazil osobní vlak s rychlíkem. Několik vagonů vykolejilo, hasiči je prohledávají. Evakuovat musí více než 300 lidí. Podle prvních informací není nikdo z nich zraněn.

ČTK to řekla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Nehoda se stala v místě, kde byl omezen provoz kvůli srážce vlaku s člověkem. Provoz na trati mezi Libní a Běchovicemi je zastaven.

"Podle informací od velitele hasičů z místa události není nehoda vážnějšího charakteru," uvedli hasiči na twitteru. "V naší péči jsou nyní tři osoby, které nejsou zraněny, ale projevila se u nich akutní stresová reakce," uvedla Poštová.

Spolu s @PolicieCZ a @zzshmp a hasiči @Spravazeleznic evakuujeme vlaky. Nakolejení provedou hasiči @Spravazeleznic pic.twitter.com/V8qQawJxdl

— Hasiči Praha ? (@HasiciPraha) July 10, 2020

Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal ČTK řekl, že rychlík jedoucí do Žďáru nad Sázavou se srazil s takzvaným posunovým dílem osobního vlaku, tedy se soupravou bez cestujících. Právě tento osobní vlak vykolejil. "Na určení škody je ještě brzy, ale půjde pravděpodobně do milionů," uvedl Drápal.

Podle webu Českých drah by mělo omezení na trati trvat zhruba do 19:30, tento čas je ale pouze orientační a přerušení provozu bude pravděpodobně trvat déle. Hasiči musí vykolejený vlak vrátit zpět na koleje.

Na místě RZP, lékařská posádka, inspektor a z preventivních důvodů dojíždí speciální vůz Atego. V naší péči jsou nyní 3 osoby, které nejsou zraněny, ale projevila se u nich akutní stresová reakce. https://t.co/OrbXn2k77w pic.twitter.com/P2iRLHJVYQ

— ZZS HMP (@zzshmp) July 10, 2020

Cestující, jejichž spoje nemohou kvůli nehodě vyjet, mohou využít MHD. Jízdenky ČD jim budou uznány na lince metra B mezi Náměstím Republiky a Černým Mostem, na lince metra C mezi Hlavním nádražím a Florencí, lince autobusu 250 mezi Černým Mostem a Běchovicemi. Jízdenky platí i na lince 109 mezi Dolními Počernicemi a Palmovkou a linkách 8 a 25 mezi Palmovkou a Nádražím Libeň. Na twitteru to uvedla Pražská integrovaná doprava (PID).

V době srážky byla v místě kvůli jiné nehodě průjezdná jen jedna ze tří kolejí. Pendolino tam odpoledne srazilo člověka, který na místě zemřel. Hasiči z tohoto vlaku museli evakuovat asi 150 cestujících.

Praha - Policisté aktuálně zasahují u srážky vlaků v pražských Běchovicích. #policiepha pic.twitter.com/BTroKK9eWY

— Policie ČR (@PolicieCZ) July 10, 2020

V tomto týdnu to není první srážka vlaků na české železnici. V úterý se na jednokolejné trati u Perninku na Karlovarsku srazily dva osobní vlaky. Zemřeli dva lidé a dalších 24 bylo zraněno.

Témata: Nehody vlaků Praha Vlaky