Koronavirus v Církvici: DALŠÍ NAKAŽENÍ!

Covid-19, koronavirus SARS-CoV-2, ilustrační foto

Autor: stars24.cz, ČTK

8. července 2020 18:15

Hygienici v souvislosti s ohniskem koronaviru v Církvici na Kutnohorsku dosud zaznamenali 27 nakažených. Největší nárůst byl v úterý, kdy přibylo 11 nemocných. Za dnešek hygienici odhalili jeden pozitivní případ, řekla ČTK mluvčí krajské hygienické stanice Dana Šalamunová.

Nové ohnisko se objevilo v církvické pobočce firmy HR Partner CZE, její provoz byl uzavřen. Původně bylo nakažených 13 lidí, poté přibyli další. Ve všech případech jde o pracovníky firmy nebo jejich rodinné příslušníky či známé.

Kontakty nemocných jsou v karanténě a pokračuje jejich testování, podstoupit ho má celkem 100 lidí. "Během dneška jsme provedli 25 odběrů, ke konci týdne bychom to měli mít všechno a měli bychom to vyhodnotit," uvedla mluvčí.

Do pondělí by tak mělo být rozhodnuto o případných opatřeních. Už nyní jsou preventivně zakázány návštěvy v kolínské, kutnohorské a čáslavské nemocnici a v domovech pro seniory v Čáslavi, Kutné Hoře a Uhlířských Janovicích.

Společnost, která vyrábí nástavby a vozidla pro přepravu zvířat, je podle jednatele Milana Dolejšího ve stálém kontaktu s hygieniky. Starosta obce Jiří Volenec (ČSSD) ČTK v neděli řekl, že ve firmě nepracuje nikdo z místních. Církvice leží pět kilometrů východně od Kutné Hory. Patří k ní i místní část Jakub, celkem v obci žije 1300 lidí.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) středočeský kraj