Vlak narazil do návěstidla! Doprava na Přerovsku stojí!

Vlak narazil do návěstidla

Autor: stars24.cz, ČTK

4. července 2020 18:55

Vlak dnes narazil v Prosenicích na Přerovsku do trakčního vedení. Cestovalo v něm kolem 150 lidí, nikdo nebyl zraněn, uvedli olomoučtí hasiči na svém twitteru.

Informaci potvrdil ČTK mluvčí společnosti Leo Express Emil Sedlařík, podle kterého nebyl zraněn ani strojvedoucí. Doprava na hlavní trati mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou je podle webu Českých drah přerušená odhadem do 16:00.

Vlak podle Sedlaříka stál kvůli avizované poruše na trakčním vedení, poté dostal informaci, že se může rozjet, rozjel se a spadlo na něj v nízké rychlosti trakční vedení. Na vlaku bylo poškozeno sklo a sběrač, proto nemohl pokračovat. "Nešlo o chybu dopravce," uvedl Sedlařík. Cestující podle něj přepravily náhradní autobusy.

Několik profesionálních a dobrovolných jednotek aktuálně zasahuje u železniční vlakové nehody a to přesněji nárazu soupravy osobního vlaku do žel.návěstidla v Prosenicích. Celá situace se odehrála bez zranění, ve vlaku cestovalo zhruba 150 osob. Přiipravujeme podrobnosti! pic.twitter.com/l2I6onFF5H

— Hasiči Olomouc ??‍?? (@hasici_olomouc) July 4, 2020

"Likvidaci následků budou řešit drážní hasiči, ti provádí bezpečnostní vyzkratování troleje. Došlo také k přetržení trolejového vedení, doprava je v místě přerušena," uvedli hasiči.

Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal ČTK řekl, že událost se stala kolem poledne. Škoda je podle něj předběžně určena na milion korun.

Podle webu ČD je v omezeném počtu je zavedena náhradní autobusová doprava, řada vlaků nepojede.

Témata: Nehody vlaků Olomoucký kraj