Mohou uprchlíci zničit evropskou civilizaci? Český muslim promluvil

Lukáš Lhoťan, foto: L. Safranek

Autor: stars24.cz

10. února 2018 20:49

Nakladatel, publicita a bývalý muslim Lukáš Lhoťan v rozhovoru pro naši sesterskou redakci EuroZprávy.cz popisuje, proč se stal muslimem a co ho nakonec vedlo k tomu, aby konvertoval zpět ke křesťanství. Zmínil se také o tom, že teroristi nejsou skutečnou hrozbou.

Patrně nejznámější český muslim, který konvertoval ke křesťanství. O islámu stále přednáší a na toto téma publikuje i články v českých médiích. Nakladatele, publicisty a blogera Lukáše Lhoťana jsme se ptali nejen na to, jestli je každý muslimský migrant terorista, ale také na to, zda islám někdy vůbec bude uznávat i jiná náboženství. 

Je o Vás známo, že jste konvertoval z islámu ke křesťanství. Proč jste vůbec začal býti muslimem?

Bylo by to na delší vysvětlováni, což dělám v přednáškách, které jsou dostupné na internetu, ale v 12 letech jsem zažil traumatizující zážitek, jenž mi zprotivil křesťanství, ale zároveň jsem dál věřil v Boha. Říkal jsem si, že musí být i jiné náboženství uznávající Ježíše Krista a z četby dobrodružných knih od Karla Maye jsem věděl o islámu, a tak jsem se začal o něj více zajímat a odešel mezi muslimy. Teprve při hlubším studiu kořenu islámu a jeho počátku jsem pochopil, že stát se muslimem byla velká chyba a zároveň jsem se prostřednictvím studia apokryfních evangelií dostal zpět ke křesťanství.

Dokážete na základě Vašich zkušeností s islámem posoudit, v čem je křesťanství pro Vás lepší?

Křesťanství vás vede ke zkoumání co je dobré a co špatné, vede vás k rozvíjení a vývoji, jak na osobní úrovní, tak na úrovní společenské. Zlepšuje svět, ale islám má jiné kořeny a jiné dogmata. Islám vše podřizuje absolutní poslušnosti Mohamedovi, který je zhmotněn a konzervován prostřednictvím Alláha v koránu a tzv. sunně (tradici Mohameda). Je to ideově a filozoficky mrtvé prostředí, kde se vše točí okolo Mohameda a jeho kultu. 

Jak vnímáte obecnou paniku kolem toho, že sem přijdou migranti teroristi?

Teroristi jsou menší část problému a ne tak podstatná. Větší problém je ta masa migrantů, kteří sice nejsou teroristé, ale nechtějí se stát námi Evropany a přijmout naší civilizaci. Ti sice nekladou bomby, ale jsou skutečnou hrozbou a skutečnými vrahy naši civilizace, ne teroristi. Těch je pár a dají se snadno zlikvidovat.

Kuvajtský duchovní Saalim bin Sad at-Taweel mluvil o tzv. defenzivním a ofenzivním džihádu. Opravdu je to tak v koránu definované?

Korán je složitý text, který je v praktické rovině nepochopitelný bez výkladu. Takže každý si může vykládat korán jak se mu zlíbí. V koránu jsou pouze obecné pokyny a ty jsou teprve rozvedeny v tzv. sunně, tedy tradici co Mohamed dělal a ano, Mohamed vedl války a zotročoval lidi a vybízel k tomu své následovníky ...

Jak může člověk typu tohoto typu cestovat po světě a přednášet, když se na internetu objevují nahrávky, kde obhajuje zabíjení?

Protože to, co káže v Kuvajtu, se nedá potrestat třeba v USA, ale zároveň se ze strany úřadů USA a Evropy nevěnuje pozornost monitorování takových to lidí a toho, co kážou. Tento monitoring dělá pouze pár neziskových organizací, hlavně z Izraele a USA, a ty nemají žádnou pravomoc tomu právně čelit. Podívejte se jen na situaci v naší ČR.

Já zde již několik let varuji před aktivitami a názory lidí jako je Vladimír Sáňka, Munneb Alrawi či Samer Shehadeh a čelil jsem za to zesměšňování a urážkám ze strany některých novinářů a státem placených "odborníků" z Orientálního ústavu a českých univerzit. Oni tyto lidi a jejich aktivity obhajovali a jejich nebezpečí bagatelizovali, a teď se potvrzuje, že jsem měl pravdu. Bohužel v mé práci mi nijak nepomáhá ani nikdo z politiků, například Okamura a pod., kteří si na boji proti islámu postavili politickou kariéru. A tak si zde v ČR do našich komunit muslimů mohou jezdit problémoví lidé a kázat radikální islám ...

Muslimský duchovní mluvil také o tom, že ženy a děti nejsou zabíjeni, ale jsou otroci. Odkazuje se přitom na korán. Je to pravda?

Ano. Je to součást islámského konceptu džihádu proti nevěřícím. Například v koránu se říká: "Proroku! Dovolili jsme ti (k sexu) manželky tvé, jimž jsi dal obvěnění, a ty, jichž zmocnila se tvá pravice (otrokyně, ženy získané v džihádu) z těch, které ti Bůh dal jako kořist." (Korán 33:50)

O letních prázdninách se v médiích řešila fotografie muslimské návštěvnice v pražském akvaparku oblečené v celotělových plavkách. Mají muslimské ženy možnost tyto plavky nosit i v muslimských zemích?

Samozřejmě.

Jsou nějaké další aktivity, které muslimské ženy dělat nesmějí?

Jistě, nemá být například sama s mužem, jenž není jejím manželem, synem či otcem. Každý směr islámu má vlastní odlišné omezení a pod.

Myslíte si, že islám jednou projde výraznou reformací, kdy bude uznávat i ostatní náboženství? 

To je otázka. Protože je to pro islám velmi složité a znamená to v praktické rovině popřít kult Mohameda, což je velmi těžké a obávám se, že skoro nereálné. Od smrti Mohameda se o to pokoušejí různí reformátoři, ale vždy skončili na okraji muslimského společenství s pár stoupenci.

Témata: Muslimové EU Lukáš Lhoťan