V pražské nemocnici se v čekárně mezi lidmi STŘÍLELO!

Ústřední vojenská nemocnice Praha

Autor: stars24.cz, ČTK

20. června 2020 20:02

V jedné z čekáren Ústřední vojenské nemocnice v Praze Střešovicích se dnes odpoledne zastřelil muž. Nikoho z lidí, kteří byli v čekárně, nezranil ani je zbraní neohrožoval. Okolnosti mužovy sebevraždy kriminalisté vyšetřují. ČTK to řekl policejní mluvčí Jan Rybanský. Na událost upozornil server iDnes.cz.

Mluvčí uvedl, že policisté informaci o muži, který se rozhodl spáchat sebevraždu krátkou střelnou zbraní v čekárně urgentního příjmu, dostali kolem 16:00. "V čekárně v tu chvíli bylo několik lidí, nikomu se ale nic nestalo. Podle zjištění kriminalistů muž zbraní nikoho ani neohrožoval," doplnil Rybanský.

Proč si muž vybral ke svému činu právě nemocniční čekárnu, nevěděl. Podle mluvčího to budou kriminalisté zjišťovat stejně jako další okolnosti.

K podobné události byli policisté přivoláni v dubnu do pražské motolské nemocnice, kde po střelbě zemřel pětasedmdesátiletý pacient. Podle tehdejšího vyjádření mluvčí nemocnice Pavlíny Dankové to byl pacient s vážnou diagnózou a s největší pravděpodobností se zastřelil sám. Střelba tak zřejmě nesouvisela s žádným dalším člověkem.

Případy vážného napadení ostatních pacientů nebo personálu nemocnic jsou v Česku spíše ojedinělé. Nejtragičtějším byla střelba v čekárně polikliniky ostravské fakultní nemocnice loni 10. prosince, kde dvaačtyřicetiletý střelec sedm lidí zabil, dva zranil a poté spáchal sebevraždu.

Loni v březnu ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady postřelil pacient dva lidi, jeden z nich následně zraněním podlehl. Na hematologické klinice střílel čtyřiasedmdesátiletý pacient, který se pohádal s dvěma muži, s nimiž ležel na pokoji. Střelec po činu odmítl vypovídat, policie ho poslala do vazby a začala trestně stíhat. Koncem dubna pachatel zemřel v pankrácké věznici.

Témata: Ústřední vojenská nemocnice Praha sebevražda