Autobus vjel do lidí ve Slaném: Zemřelo dítě, několik dalších osob se zranilo!

Ve Slaném havaroval autobus (Foto: Facebook Slaný) 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. června 2020 13:22 | Aktualizováno: 9. června 2020 13:54

V úterý odpoledne došlo k vážné dopravní nehodě ve středočeském Slaném. Ze zatím neznámých důvodů zde vjel na autobusovém nádraží autobus do lidí. Podle prvotních informací jsou zraněny přinejmenším dvě osoby.

Policie informovala o vážné dopravní nehodě na autobusovém nádraží ve Slaném ve Středočeském kraji na twitteru krátce po jedné hodině odpoledne. "Ze zatím nezjištěných příčin zde havaroval autobus," uvedli policisté s tím, že na místě zasahuje vrtulník letecké záchranné služby. 

Policie zprvu mluvila o dvou zraněných osobách. Mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová pro stars24.cz řekla, že velmi vážně zraněné dítě i přes veškerou snahu záchranářů na místě podlehlo svým zraněním. Jedna dospělá osoba byla převezena do nemocnice ve Slaném, další dva lidé byli ošetřeni.

Jak uvádí web tn.cz, dle předběžných informací se měl řidiči autobusu, který má být z události v šoku, zaseknout plyn a následně měl s vozidlem najet na ostrůvek, kde lidé stáli.

Podle informací Pražského integrované dopravy (PID) je z důvodu dopravní nehody uzavřen přestupní uzel "Slaný, autobusové nádraží". "V provozu jsou pouze zastávky číslo 15 a 17 na hlavní silnici mimo terminál, kde budou zastavovat všechny spoje dotčených linek," píše se na webu.

Témata: Nehody autobusů Dopravní nehody středočeský kraj Autobusy Slaný