Policie oznámila příčinu smrti ztraceného chlapce! Proč skončil ve vodě?

Policie ČR, ilustrační fotografie

Autor: stars24.cz, ČTK

2. června 2020 15:15

Mrtvý kojenec nalezený na Mělnicku zemřel podle předběžných výsledků pitvy kvůli syndromu náhlého úmrtí. Matka pak podle policie mohla tělo hodit do vody. Vyšetřování ale ještě není uzavřeno, řekl dnes novinářům náměstek krajského policejního ředitele Jan Krejčí.

"Na základě předběžných výsledků soudní pitvy bylo zjištěno, že příčinou úmrtí dítěte je syndrom náhlého úmrtí," uvedl Krejčí. Kriminalisté vyloučili násilný trestný čin, proto nikdo nebyl obviněn.

Jak se dítě dostalo do vody, kriminalisté stále vyšetřují. "Samozřejmě předpokládáme, že dítě mohla do vody hodit matka, ale stále probíhají úkony trestního řízení a je to jedna ze skutečností, kterou ověřujeme," dodal Krejčí.

Mrtvého čtyřměsíčního kojence nalezli policisté v sobotu u Hořína, podle Krejčího bylo mrtvé již několik dní. Matka kojence se v pátek obrátila na policii, že se jí syn ztratil s kočárkem v zámeckém parku. Policie, hasiči i dobrovolníci spustili rozsáhlé pátrání, zapojily se desítky lidí, pomáhal i vrtulník a dron. Tělo dítěte se našlo v sobotu odpoledne.

Témata: Policie ČR krimi děti