V Budišově nad Budišovkou hořela hala, škoda deset milionů

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

9. května 2020 15:19

Škodu předběžně odhadovanou na deset milionů korun způsobil noční požár haly v Budišově nad Budišovkou na Opavsku. V hale byla například elektrotechnika, vysokozdvižné vozíky a různé další vybavení. ČTK to řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Popp. Není podle něj vyloučeno, že škoda bude ještě vyšší.

Událost byla na tísňovou linku ohlášena v 02:29. "Už při příjezdu první jednotky byly vidět plameny, které zachvátily střechu haly o rozměrech 60 krát 30 metrů," uvedl Popp.

Přibližně po hodině hašení požáru se střecha propadla a plechová krytina bránila tomu, aby hasiči dostali vodu pod hořící trosky. Velitel zásahu proto povolal těžkou techniku ze záchranného útvaru v Hlučíně.

"Požár se hasičům podařilo lokalizovat krátce před 05:00. Hasiči na zkrocení plamenů nasadili celkem sedm vodních proudů, hasební vodu odebírali na celkem třech odběrných místech," uvedl Popp.

Hasiči zatím na místě stále zasahují. "Těžká technika rozebírá propadlou střechu a hasiči dohašují skrytá ohniska požáru, které vyhledávají i za pomoci termokamery," uvedl mluvčí.

Zhruba pět milionů korun škody podle něj připadá na samotnou halu a pět milionů na vybavení, které bylo uvnitř. Není ale vyloučeno, že celková způsobená škoda bude vyšší. "Současně se zasahujícími hasiči jsou na místě i vyšetřovatelé, kteří šetří příčinu vzniku takto velkého požáru," uvedl Popp.

Témata: požár Moravskoslezský kraj