Škoda Auto přidá ve výrobě další směnu

Škoda Auto, a.s.

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

9. května 2020 15:17

Zaměstnanci Škody Auto od pondělí začnou pracovat na tři směny, a to v závodech v Mladé Boleslavi a Kvasinách. Ve Vrchlabí zatím zůstává dvousměnný provoz, řekl dnes ČTK vedoucí komunikace podniku Tomáš Kotera.

Automobilka obnovila výrobu ve všech třech českých závodech zhruba po šesti týdnech 27. dubna, ale jen na dvě směny. Důvodem odstávky byla epidemie koronaviru. Obnovení výroby doprovází více než 80 hygienických opatření.

Ve středu se v mladoboleslavském závodu objevily dva případy nákazy koronavirem. Firma pracoviště obou zaměstnanců vydezinfikovala, dezinfekcí prošly i společné prostory jako závodní jídelna či sociální zařízení. Zaměstnanci, kteří přišli do styku s nakaženými, mají nařízeno se řídit doporučením hygienické stanice.

Škoda Auto zastavila kvůli koronaviru výrobu 18. března večer. Odstávku několikrát prodloužila. Firma loni dodala do celého světa 1,24 milionu aut. Zaměstnává téměř 39.000 zaměstnanců, z toho v ČR téměř 34.000. Škoda Auto je pro českou ekonomiku stěžejní firmou, má subdodavatele z celé republiky.

Automobilka Hyundai obnovila výrobu ve svém závodě v Nošovicích na Frýdecko-Místecku po třítýdenní odstávce 14. dubna. Výrobce autobusů Iveco Czech Republic z Vysokého Mýta na Orlickoústecku obnovil provoz v pondělí. Nevyráběl od 30. března pro nedostatek dílů, který způsobilo zastavení provozu dodavatelských továren kvůli koronavirové pandemii. Vzhledem k problémům s dodávkami komponentů a materiálu muselo Iveco obnovení výroby několikrát odložit.

Kolínská automobilka Toyota Peugeot Citroën Automobile (TPCA) prodloužila na konci dubna odstávku do 18. května. Původně chtěla začít vyrábět od 4. května.

Témata: Škoda