Zemřela sanitářka (†59): Byla to obětavá kolegyně, smutní ředitel!

Thomayerova nemocnice

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

1. května 2020 10:13

Už druhé úmrtí zaměstnankyně během epidemie nového koronaviru oznámila tento týden Thomayerova nemocnice. Její ředitel prohlásil, že zesnulá sanitářka byla obětavou a pracovitou kolegyní.

Jak vás stars24.cz informoval, v pražské Thomayerově nemocnici v tomto týdnu zemřela devětapadesátiletá sanitářka, která zde pracovala a u níž testy potvrdily nákazu koronavirem. Úmrtí potvrdil mluvčí nemocnice a vyjádřil se dokonce i její ředitel.

Zdeněk Beneš vyjádřil prostřednictvím webu blesk.cz její rodině za sebe i všechny podřízené upřímnou soustrast. „Musím říci, že šlo o obětavou a pracovitou kolegyni, která přistupovala ke své práci zodpovědně,“ řekl. 

Mluvčí už dříve konstatoval, že není zřejmé, kde se sanitářka nakazila. Na klinice mají být všichni zaměstnanci negativní. Naopak v bytě, kde žena bydlela, se podle Sulka prokázala nákaza u jejích spolubydlících, a tak je možná varianta komunitního přenosu.

V Thomayerově nemocnice šlo již o druhé úmrtí zaměstnance, který byl pozitivně testován na nový koronavirus. Koncem března zemřela zdravotní sestra z plicního oddělení, která se údajně nakazila od jednoho z pacientů s nemocí covid-19. Na sociální síti si krátce před smrtí stěžovala na nedostatek ochranných pomůcek.

Témata: Nemocnice Thomayerova Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)