Pád letadla u Milotic si vyžádal dva mrtvé

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

26. dubna 2020 9:29 | Aktualizováno: 26. dubna 2020 15:19

Při nehodě malého letadla u Milotic na Hodonínsku zemřeli dva muži. ČTK to potvrdil mluvčí jihomoravských policistů i mluvčí záchranářů, kteří na místo přijeli. Podle policejního mluvčího Bohumila Maláška letadlo shořelo.

"Nehoda byla ohlášena krátce po 18:00, na místo vyrazila letecká a dvě pozemní posádky. Oba lidé v letadle bohužel zemřeli ještě před jejich příjezdem, už jim nebylo možné pomoci," uvedla v pátek mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Oba pasažéři, kteří při nehodě zemřeli, byli muži, jednomu bylo 46 let, druhému 31 let. Zatím není jasné, zda stroj začal hořet už za letu nebo až po dopadu na zem. "Příčiny a okolnosti nehody zjišťujeme," uvedl Malášek s tím, že na místo jede také letecký inspektor.

Mluvčí jihomoravských hasičů Filip Venclovský doplnil, že hasiči přijali hlášení o pádu letadla označovaného jako ultralight nedaleko milotického letiště po 18:00. "Na místo vyjely tři jednotky hasičů, před jejich příjezdem letadlo hasili hasicím přístrojem svědkové nehody. Hasiči pak k likvidaci požáru použili jeden vysokotlaký proud," doplnil Venclovský.

Témata: letectví Letadla Letecké nehody