Markéta Sedláčková (†43): Tomáš Sedláček jí dal sbohem VEDLE KARLA GOTTA!

Markéta Sedláčková

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

25. dubna 2020 14:51 | Aktualizováno: 27. dubna 2020 13:31

Poslední sbohem dal oblíbené socioložce Markétě Sedláčkové její manžel Tomáš na hřbitově v pražských Malvazinkách, kde leží i zesnulý zpěvák Karel Gott. Pedagožka z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy zemřela 16. dubna.

"Zaskočeni zármutkem, oznamujeme všem přátelům a známým, že 16. dubna po intenzivní nemoci ve věku 43 let odešla ke svému Nebeskému otci Markéta Sedláčková, rozená Lieslerová," stojí ve smutečním oznámení.

Markéta Sedláčková, která působila na Katedře sociologie FF UK a v Sociologickém ústavu AV ČR a jejíž tématikou byla důvěra, sociální kapitál a demokracie, zemřela 16. dubna po intenzivní nemoci.

Rodina jí v pátek dala na hřbitově v pražských Malvazinkách poslední sbohem, uvedl Blesk. "Že nevratně odchází (metastáze po melanomu po celém těle), jsme se dozvěděli před 10 dny. Tomáš u ní v nemocnici trávil i noci...," popsal podle Blesku rodinný známý.

Na hřbitově se údajně sešla stovka lidí oděných do smuteční černé, včetně manžela Tomáše a přátel z katedry na FF UK. Mezi smutečními hosty se ukázal i herec Jan Potměšil, známý sochař David Černý nebo miliardář Karel Janeček.

Témata: Markéta Sedláčková