Léto se blíží. Kdy se otevřou bazény a koupaliště?

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

22. dubna 2020 18:20

Venkovní bazény by se mohly otevřít od 8. června, obnovení provozu vnitřních se bude průběžně vyhodnocovat. Náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula to dnes řekl České televizi.

Ve vládním harmonogramu uvolňování podnikatelských činností bazény nejsou uvedeny. Vyřešit se bude muset fungování sprch, šaten a dalších vnitřních prostor, řekl Prymula v rozhovoru pro rozhlasovou stanici Frekvenci 1.

Stát chce postupně otevírat venkovní sportoviště, zatímco kryté haly a tělocvičny stejně jako například kontakt s míčem jsou kvůli šíření koronaviru považovány za rizikové, uvedl Prymula. Naznačil, že nějakou výjimku by mohli dostat vrcholoví sportovci využívající vnitřní sportoviště, zatímco pro rekreační příznivce například basketbalu, volejbalu, florbalu, gymnastiky a řady dalších sportů zůstanou haly zatím uzavřené.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) minulý týden řekl, že wellness centra by se stejně jako bazény mohly otevřít v poslední vlně uvolňování, tedy od 8. června. Nespecifikoval, zda se to bude týkat jen venkovních bazénů. Stejný termín by podle něj měl ale platit také pro wellness centra.

Témata: Koupaliště bazény