Otevření kadeřnictví: Počítá se s přesčasy, poptávka je velká!

Vlasy - ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

19. dubna 2020 18:40 | Aktualizováno: 20. dubna 2020 9:38

Až koncem května se v Česku otevřou kadeřnictví, která musela zavřít kvůli opatřením proti šíření koronaviru. Kadeřníci už v těchto dnech evidují velký zájem lidí o návštěvu. Jak se na nástup do práce připravují?

Vláda tento týden představila lidem plán uvolňování opatření proti šíření koronaviru. Rozdělila ho do pěti etap od zítřka, pondělí 20. dubna, do pondělí 8. června. Podle něj by kadeřníci mohli začít pracovat od 25. května.

Třeba kadeřníci v Praze plánují pracovat přesčas. Přesto budou poptávku uspokojovat jen obtížně. Lidé jsou podle nich do salonů zvyklí chodit pravidelně a o nejbližší termín návštěvy se zajímají neustále. Dotazů přibylo tento týden, když v úterý vláda představila harmonogram uvolňování podnikatelských činností.

Lehce odlišná je situace na Ostravsku. Dámská kadeřnictví a pánské barber shopy tam zatím objednávky na konec května a červen moc nepřijímají, přestože zájem zákazníků je obrovský. 

Důvodem je nedostatek informací. Provozovatelé salonů totiž přesně nevědí, v jakém režimu od 25. května, kdy by podle vládního rozhodnutí mohli otevřít, budou fungovat.

Témata: Vlasy podnikatelé živnostníci