Ministr školství: Koronavirus rozhodne, jestli půjdou do školy i starší děti!

Robert Plaga

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

19. dubna 2020 14:54

Ministr školství Robert Plaga v neděli promluvil o scénáři, za kterého by do škol šly i děti z druhého stupně základních škol. Záležet bude v první řadě na dalším vývoji koronavirové epidemie v Česku.

Ministr školství Robert Plaga tento týden prozradil, jak to bude s návratem žáků do lavic. Do škol se výuka do prázdnin v plném rozsahu nevrátí.  Pro maturanty se dveře škol zřejmě otevřou 11. května a skupinám školáků z prvního stupně základních škol 25. května. Nebude to ale formou povinné docházky a bude záležet na rozhodnutí rodičů.

Dnes byl ministr hostem pořadu Partie televize Prima a ve vysílání naznačil, že v závislosti na dalším vývoji epidemie se uvažuje, že by se do školy vrátili i žáci druhého stupně základních škol. 

Stalo by se tak, pokud epidemiologické výsledky z Velikonoc ukážou, že nákaza je dál pod kontrolou. „Počkáme, jak se projeví Velikonoce, pak bychom rádi alespoň konzultační formou dostali žáky druhých stupňů do škol, především kvůli přijímačkám na střední školy,“ řekl Plaga.

Termín jednotných přijímacích zkoušek na střední školy chce ministr školství oznámit v první polovině května. Doufá, že se zkoušky budou moci uskutečnit v první půlce června.

Témata: Robert Plaga ministerstvo školství Školství děti Školství